Niin, vuoden alussa, tammikuulla lähdin Tytin perässä Lontooseen viikoksi. Tyttihän siellä vietti vuodenvaihteenkin ja löysi jo poikaystävänkin, tai -miehen, kyllä hän on ihan aikuisen iässä. Minä en kuitenkaan häntä tavannut matkani aikana, yhden päivän Tytti vietti hänen seurassaan, mutta minä sitten kiertelin kaupoilla. Olen käynyt kahdesti aiemmin Lontoossa ja melko tottuneesti siellä kuljen, kun kielikin on hallussa. Pakolliset nähtävyydet, vahakabinetti ja London Eye tuli katsottua ja kävimme myös teatterissa katsomassa Agatha Christien Hiirenloukun. Olin hieman yllättynyt siitä, etteivät englantilaiset tule teatteriin ns. paremmissa vaatteissa saatika jätä takkejaan narikkaan. Oltiin niinkuin elokuvateatterissa, takit sylissä. Ja ahdasta oli, permannon lisäksi kaksi tasoa parvekkeita. Olimme kaikkein ylimmällä parvella, halvimmat liput tietenkin.

Kiertelimme toreilla ja  second-hand- liikkeissä. Ostin muutamia tunikoita, kauniita kylläkin, mutta kotona huomasin, että ne haisevat aika tunkkaiselle. Ja intialaisesta basaarista ostettu kangas haisi ihan joltain kemikaalilta ja homeelta- se oli heti pestävä, eikä haju siltikään kokonaan lähtenyt. Ei voinut pitää pöytäliinana, niinkuin suunnittelin.  Kyllä siellä rahaa meni, mutta sain onneksi pidettyä itseni kohtuudessa ostosten suhteen. Kaikenlaisia kommelluksiakin matkalla sattui, mikä nyt on ihan tuttua meikäläisille, niistäkin selvittiin hyvän kielitaidon ansiosta.

Suurin kommellus sattui viimeisenä lomapäivänä, sunnuntaina. Olimme vielä Camdenissa markkinoilla aamupäivän ja puolen päivän aikaan palailimme hotellille, josta haimme matkatavaramme ja lähdimme junalla lentoasemalle.  Silloin jo aika viime tipalla. Menimme väärään junaan  ja sen huomattuamme jouduimme palaamaan muutaman seisakkeen takaisinpäin ja odottelemaan toista junaa hetken. Lopulta lentoasemallakin oli ruuhkaista (tietenkin, tätä me harvalukuisesta Suomesta olevat turistit emme tajunneet)  ja matkalaukkujen kanssa juokseminen aika mahdotonta.  Myöhästyimme sitten  paluulennolta, mutta onneksi meidät saatiin buukattua seuraavalle lennolle ilman lisäkustannuksia. Ainoastaan meidän jatkolentomme Helsingistä jäi käyttämättä, mutta onneksi pääsimme bussilla lähemmäs kotia ja ukkohan sitten tuli meitä vastaan.

Yksi asia vielä äkkiä: olen ilmoittautunut uuteen (tai siis toiseen) kesäteatteriin! Ylihuomenna näen ohjaajan ja keskustelemme jatkosta. Hienoa olisi tutustua johonkin muuhunkin kesäteatteriin kuin  tähän, missä olen tähän asti ollut. Tämä kyseinen kesäteatteri on nimittäin tässä kaupungissa, eikä naapurikunnassa. Jatkan tästä sitten, kun asiat varmistuvat.