Voi voi, kaikkea on taas päässyt käymään, enkä ole ehtinyt paljon kirjoitella.

Ihan ensiksi: pätkä näytelmästä esitetään eräässä tavaratalossa matkailutapahtumassa. Ohjaaja pyysi minua esittelemään näytelmäseuramme ja näytelmämme. Meillä on esityksessä kolme laulua ja muutama pätkä puhetta. Okei. Harjoiteltaisiinko sitä?? Suurin osa näyttelijöistä eivät osaa vuorosanojaan ilman plaria, toiset eivät plarista huolimatta hallitse mitään. Laulut ja koreografiat vaiheessa, jotkut eivät vaan sisäistä....

Viime torstaina oli ylimääräiset harjoitukset. Samaan aikaan oli kesänäytelmän harjoitus/ värväystilanne. Viime kesän vastanäyttelijäni oli siellä, kävin tervehtimässä ja halaamassa. Meidän harjoitusten loppupuolella kesänäytelmän nuori ohjaaja tuli seuraamaan meidän harjoituksiamme  suureen saliin. Kun harjoitukset olivat ohi, tuli seuramme sihteeri kysymään, voisinko ottaa tämän miehen kyytiini ja tuoda hänet tänne kaupunkiin. Toki suostuin. Ja siiinä ajellessamme n. puolen tunnin matkan jutustelimme ja hän kyseli minua kesänäytelmään. Lupasin harkita. Olisi niin kivaa mennä, mutta aika ei ole puolellani, on niin vaikeaa järjestellä työvuoroja. No, ohjaaja sanoi, että niitä harjoituksia voidaan järjestää minun työvuorojeni mukaan, sitten sanoin, että minusta on jo mehut menneet tämän talvinäytelmän takia... ohjaaja torppasi senkin syyn- harjoitukset alkavat tiiviinä vasta touko-kesäkuulla. JA kolmannenkin syyn hän kumosi, tarkoitan tämän pitkän välimatkan, sanoi että niin hän kuin apulaisohjaajakin ovat tulossa samasta kaupungista :)

Perjantaina meillä oli sitten matka viimekesäisen ohjaajamme seuraavaa työtä katsomaan. Kyseessä oli musiikkinäytelmä. Olipa se hieno. Oli todella mukava nähdä ja todeta, että oma laulunäytelmämme on todella kotikutoisen oloinen tuohon verraten. Toisaalta, tuolla harrastajateatterilla on paljon enemmän resurssejakin ja varaa kunnon ohjaajaan ja orkesteriin. Vanha ohjaajamme oli myös tuossa näytöksessä paikalla, ihan meitä varten. Ja sanoi siellä, että sponssirahaa vaille meidän (sisareni ja minun) osallistuminen kesämökkipaikkakuntamme harrastajateatteriin. Siihen siis, johon meitä pyyteli jo syyskesällä. Nyt hän sanoi, että tehän olette jo lupautunueet... ÖÖöö, eli nyt on kaksi juttua tulollaan. En ole vielä tehnyt mitään päätöstä puoleen tai toiseen.Enkä teekään. Annan intuition toimia.